Diana walesi hercegnő emléke ma is rendkívül erősen él a britekben. Halálának ötödik évfordulója előtt ugyanakkor sokan úgy érzik, hogy Lady Diana Spencernek még mindig nem sikerült igazán emléket állítani. A hercegnő örök legenda marad, nemcsak a brit alattvalók számára.
Diána walesi hercegné (született Diana Frances Spencer[1]; 1961. július 1.1997. augusztus 31.) Károly herceg első felesége. Két fia, Vilmos és Harry hercegek a második és a harmadik helyet foglalják el az Egyesült Királyság és 15 más nemzetközösségi királyság trónöröklési sorában.

Princess Diana 10 yr NewestNuma Tribute I Miss Your Love

James Hewitt--DI--eggyik szeretője

http://www.origo.hu/i/0209/20020923jameshewi.jpg

James Hewitt a kamerák előtt arról beszélt stúdióbeli lakótársának, Uri Gellernek, hogyan halt bele majdnem a brit trónörökös felségével folytatott kapcsolatába. A Back to Reality című program a Nagy-Britanniában különösen kedvelt valóságshow-alfaj, a híres emberekkel készített realityk legfrissebb darabja. Elődeinek népszerűsége és a bombasztikusnak szánt szereplőgárda azonban egyelőre kevés az új műsor sikeréhez.

Forrás: HölgyfórumJames Hewitt

Öngyilkos akart lenni James Hewitt, amikor 1992-ben nyilvánosságra került, hogy Diana szeretője volt éveken át. A volt lovassági tiszt, aki a hercegnőről szóló, folyamatosan bővülő bulvár hírfolyam egyik táplálója, a Back to Reality című valóságshow-ban Uri Gellernek elmélkedett múltjáról.

Az utolsó szerelem.

http://www.nana.hu/lapokkepek/cikkek/73000/73677_dodi01_s.jpg

Dodi visszavágásra kellett

A hercegnő az egész augusztust Mohamed Al Fayed fiával, a közismert playboy-jal, Dodival töltötte a Jonikal nevű jacht fedélzetén. A hajót pár hónappal korábban vásárolta a milliárdos, elsősorban azért, hogy imponáljon a hercegnőnek. A meghívás kapóra jött az elárvult Dianának.

Fiai az apjuknál nyaraltak, aki Camillával ünnepelte annak ötvenedik születésnapját, és csak pár hete szakított nagy szerelmével, doktor Hasnat Khannal.

A visszavágásra tökéletesen alkamasnak látszott a dúsgazdag Dodi, akivel körbehajózták az összes felkapott helyet a Földközi-tenger partján. A hercegnő sohasem ment a szomszédba, ha valakit bosszantani akart – és most


2009. január 27., kedd

A tragédia menetrendje15.20 Diana és Dodi a párizsi Le Bourget replőtéren leszállnak a Szardíniából érkező magángépről. Hét paparazzi követi őket autón a reptértől a városba vezető úton. Először Al Fayed új trófeáját nézik meg, az egykori windsori herceg és hercegnő (VIII. Edward és polgári származású felesége, az amerikai Mrs. Simpson) rezidenciáját a Bois de Boulogne-ban. Innen a Ritz szállóba hajtanak, ez is Dodi apjának tulajdona.

19.00 A szerelmespár a Ritzből Dodi lakására indul, ami a Champs Elysée egyik mellékutcájában van. Egy regiment fotós követi őket, a hercegnő kissé már ideges. De itt sem maradnak sokáig.

21.30 Egy hosszú sajtókonvoj kíséretében elindulnak vacsorázni, a Pompidou Központ közelében lévő divatos étterembe. Diana már megszokta ezt a felhajtást, de Dodi pánikba esik. Hirtelen úgy dönt, menjenek mégis inkább a Ritzbe.

21.45 Az Ritz Espadon éttermének főnöke nem túl boldog. A hely tele van, de neki mindenképpen helyet kell találnia a tulajdonos fiának, aki ráadásul a walesi hercegnővel érkezik.

21.53 A főbejáraton mennek be, leülnek az étteremben, minden szempár rájuk szegeződik. Nagyon kellemetlen az egész.

22.10 Fölállnak, és úgy döntenek, hogy a vacsorát az elnöki lakosztályban tálaltatják fel. Amíg esznek, a két testőr a bárban iszogat ananászlevet a Ritz biztonsági főnökének, Paul Henrynek a társaságában. Aki mást, alkoholt is iszik. Nem tudja, hogy aznap még vezetnie kell. Odakinn már több száz kívácsiskodó, fotósok tucatja várja a híres párt.

0.14 A Ritz szállót nem saját autójukkal, hanem egy bérelt Mercedesszel hagyják el, amit nem profi sofőr, hanem a biztonsági főnök, Paul Henry vezet – Dodi külön kérésére. Mellette Al Fayed egyik testőre, hátul Dodi és a hercegnő. A hátsó bejárathoz rendelik az autót, azt remélve, így kicselezik a paparazzikat. Átlátszó a taktika. Így is követik őket. A konvoj Dodi lakása felé indul. – Úgysem kaptok el – kiáltja Paul Henry a fotósoknak, és a gázba tapos.

00.26 A sofőr elveszti uralmát az autó felett. A Mercedes nagy sebességgel az Alma-alagút 13. betonoszlopának ütközik. Paul Henry és Dodi Al Fayed azonnal életét veszti. A biztonsági őr – egyedül ő volt bekötve – életveszélyesen megsérül. Diana is súlyos sérüléseket szenved, az ütközéskor a két ülés közé szorul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése